top of page

Humans of Honours: Frank Janssen

Voor Frank Janssen (24) is zijn dubbele studie geschiedenis en rechtsgeleerdheid niet los te zien van zijn bezigheden buiten de universiteit. Behalve dat hij namens het CDA actief is in de gemeentelijke politiek in zijn thuisbasis Limburg, is Frank ook vrijwillig reservist bij het Korps Nationale Reserve en helpt hij bij de lokale voedselbank. Voor Frank worden al deze dingen gedreven door een sterk gevoel van plichtsbesef en, in zijn eigen woorden, “misschien cliché, maar om zoveel mogelijk uit het leven te halen”.

Mensen bepalen hun eigen grenzen en als je een doel hebt, weet je waarvoor je diezelfde grenzen kan blijven verleggen. Zelf is Frank na de middelbare school begonnen op het MBO, waar hij erachter kwam dat zijn passie voor geschiedenis nog altijd erg sterk was. Zodanig behaalde hij via de Vavo zijn Vmbo-TL-, Havo-, en Vwo-diploma’s, wetende dat hij daarmee aan de universiteit zijn liefde voor geschiedenis, met name politieke geschiedenis, tot uiting kon brengen. Het omzetten van zijn minor staats-en bestuursrecht naar een volwaardige studie rechtsgeleerdheid was een volgende stap, evenals zijn keuze om zichzelf uit te nodigen voor de eerste informatiebijeenkomst van het Honoursprogramma. “Als je iets kan, moet je het zeker doen, en als het dan niet lukt, weet je ook weer dat je het niet kan”, zegt Frank nonchalant, “je hebt het meeste spijt van de dingen die je niet hebt gedaan”.

Volgens Frank is dit ook wat alle Honoursstudenten met elkaar bindt; verder willen kijken dan wat je in de leerstof wordt aangeboden. Niet alleen om al je mogelijkheden te benutten, maar ook vanuit plichtsbesef. Volgens Frank zijn mensen tegenwoordig steeds meer met zichzelf bezig en daarom is het ook zo belangrijk om meer te doen voor de omgeving; of het nou iets kleins is zoals helpen bij de voedselbank of de ambitie om uiteindelijk voor de overheid te werken. Uiteindelijk zijn motivatie en “kansen zien, kansen pakken” volgens

Frank de belangrijkste les voor alle studenten om mee te nemen. Zelf is Frank elke week wel te vinden in de kamer van Eureka, meestal grotendeels gedreven door het vooruitzicht van de gratis koffiekaart.

In Humans of Honours lichten we maandelijks iemand uit de Honoursgemeenschap uit die iets bijzonders naast zijn of haar studie doet, en proberen we erachter te komen wat andere studenten hiervan kunnen leren. Heb jij een goede vriend, vriendin, groepsgenoot, of andere kennis die je enorm bewondert, of ben jij zelf ontzettend interessant? Spreek dan iemand van de redactie aan of stuur een mail naar ongehoordhhp@gmail.com!

#HumansofHonours #Interview

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

In this column Envy Fisher reflects on the way the Trump administration changed her view of the United States.

bottom of page