top of page

Literaire Wedloop Jasper & Mees

Jasper Verheul: “Openbaring”

Walmen van okselzweet sijpelen langzaam langs de muren. In de collegezaal zijn de studenten bezweken onder het flikkerende licht van zoemende tl- buizen. Kort worden ze uit hun coma opgeschrokken door een plof: de hoogleraar is op zijn podium in slaap gevallen. Zijn prominente bierbuik stijgt en daalt in het ritme van een gorgelend gesnurk. Onder wallen die Amsterdam in verlegenheid brengen, verbergen vieze koffievlekken een onderbroken poging tot scheren. Net wanneer een van de toeschouwers zich afvraagt hoeveel zever er nog uit zijn mond zal druipen, komt het tot hem in een openbaring: zijn boekenpas is niet verlengd!

Mees Roelofs: “Openbaring”

De vrouw ligt op de traptreden, blinde paniek: ze had nooit hoogzwanger de Dom moeten beklimmen. Maar er is geen houden meer aan. De baby komt.

Boven klinken de klokken, het is 3 uur.

Volle bak, overal toeristen.

Foto’s en filmpjes, ook van de bevallende vrouw, extra spektakel. De familie in China gaat hier echt van genieten.

Ambulancepersoneel komt aangerend maar gelukkig hoeven ze niet lang meer te haasten want de baby komt ondertussen al naar beneden geglibberd.

Deze openbare open-baring zal niet snel meer worden vergeten.

 
 

De winnaars van de Literaire Wedloop vind je hier. Ben je nieuwsgierig naar de andere inzendingen? Die vind je hier en hier


#LiteraireWedloop

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page